Monthly Archives

juni 2015

Personal

Ny karriere!

29. juni 2015

God mandag

De siste ukene hjemme i Oslo har vært veldig travle. Siden jeg begynte med bloggen har det vært ekstremt med møter, veien videre og ikke minst andre fremtidsplaner. Travle dager er jo det beste, da skjer det iallfall noe. Bloggen har for meg vært et friskt pust, ja det er mye å gjøre og det tar tid, men det er slik jeg vil ha det:) Både jeg og Louise koser oss med at vi har noe felles å jobbe med.

Det er spesielt en ting jeg vil fortelle om, noe jeg virkelig ser frem til. Jeg er i full gang med å planlegge min videre karriere –  som foredragsholder – sammen med Athenas og one2speak. Foredraget handler om drivkraft, målsetting og utnyttelse av potensial – selvfølgelig ispedd mange spennende og morsomme historier. Jeg fikk mange henvendelser fra flere som gjerne ville lage mitt foredrag, men etter et møte med Athenas var det et ganske enkelt valg til slutt.

Vi har hatt flere møter om hvordan jeg vil at det skal være. Jeg har bestemt meg hvem som skal skrive det og er glad for valget mitt. Følte allerede på vårt første møte at vi hadde en kjemi som gjorde meg sikker på at han kunne skrive og lage det slik jeg ønsket. Vi hadde de samme tankene om hvordan det skal bygges opp og hva innholdet bør være. Han var godt forberedt og visste allerede mye om mitt liv, både på og utenfor banen. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å prøve noe nytt og spennende.

“Den spinkle gutten fra Ålesund var ikke verdens største talent på fotballbanen. Til gjengjeld var han den som var villig til å trene mest for å nå sitt ambisiøse mål. Han skulle bli Norges beste fotballspiller. Det ble han, og i halve sitt liv har han hatt en karriere på høyt internasjonalt nivå. I dette underholdende og motiverende foredraget setter John Arne Riise fokus på hvordan man kan la motgang og dårlige odds bli en drivkraft for å nå toppen som individualist og som team – og hvordan forbli der uten å miste motivasjonen”.

Ønsker dere en strålende Mandag:)

 

TIPS

EN NY HVERDAG!

28. juni 2015

IMG_8292Å sole seg har alltid vært et problem for meg. Har man rødt hår og fregner kan du også gå utfra at huden blir rød bare solen nærmer seg. Jeg må smøre meg med høy solfaktor for å unngå brenthet, men da blir jeg heller ikke særlig brun. Jeg kan ty til andre metoder som for eksempel solarium, men en gylden brunfarge er det bare å glemme.

For en stund tilbake fikk jeg et tips om å prøve selvbruning, og har kanskje forbundet dette som en mer feminin løsning. Men etter å ha sett Louise teste ut Vita Liberata ga det mersmak. Jeg er strålende fornøyd og ser frem til å nyte resten av sommeren med en brunfarge jeg ellers aldri ville oppnådd.

Jeg bruker 2 forskjellige varianter, en til ansiktet og en til kroppen.IMG_8267

Rich Face Dessverre for meg blir kroppen alltid flere nyanser brunere enn ansiktet. Derfor smører jeg meg med Rich Face. Den gir deg en naturlig glød i ansiktet og kan brukes frem til du har nådd ønsket brunfarge.

Phenomenal Mousse Dark er til resten av kroppen. Her bruker jeg en hanske til å smøre utover. Denne kan du påføre opptil 3 ganger med 6 til 24 timers mellomrom for ekstra brunfarge. pHenomenal er en hurtigvirkende mousse og tørker overraskende fort. Og den har ingen sterk lukt. Jeg har opprettholdt fargen ved å smøre meg jevnlig. Den kleber ikke på klær og fargen holder over lengre tid.IMG_8308TILBUD TIL MINE LESERE!

Ønsker du en dyp og varig brunfarge kan jeg tilby 20% rabatt på alle produkter i nettbutikken.
Tilbudet varer fra i dag til mandag 29.06. Besøk nettbutikken her

Du kan også følge Vita Liberata på instagram @vitaliberata_norge og på facebook HER

Uncategorized

Giving back!

27. juni 2015

Good morning

I have been quiet last few days, with good reason though. I’ve had so many meetings about exciting things to come. Some I can tell you about later today, while some have to wait a little bit longer before i reveal them. One thing is for sure, I am very happy!

Thursday I went to Moss ( 45 min outside Oslo) and visited a very well organised Football School. 160 very energetic kids who was eager to learn. As you can see from the photos I took, they were all smiles.

I do get a lot of requests to come and visit football schools all around Norway. It’s one of those things I love doing. Giving something back to the kids. Helping them reaching their target. Talking to them and giving them my advice. I have done it all. I have been one of them looking up to players you see on television, wanting to be them. I am privileged to be in this position and I love travelling around. Least I can do is supporting them and trying to help as good as I can. All I want is for them to love what they are doing and do the best they can.

moss1

Signing autographs and taking pictures with them means so much to every single one. It’s pure joy to see how happy they are. Talking about favourite teams, players etc. Messi and Ronaldo are the ones at the moment.

moss2

I’m still training hard. Haven’t started my gym sessions yet as I’m only running the first week with some stability. Tomorrow I will put my whole gym and running program on my blog as well. Can’t wait and I hope some of you will join me;)

Have a great day

 

Kosthold

På tide med en forandring!

23. juni 2015

collage
Salaten inneholder en kyllingfilet stekt i chilli (forbrenner fortere), ruccola salat, opphakket- gulrot, paprika, agurk, rødløk og mais.

Når man først skal komme seg i form, gå ned noen kilo eller miste fettprosent er det ikke bare trening som gjelder. Kostholdet er ekstremt viktig. Jeg elsker norsk godteri, sjokolade, potetgull og Pepsi Max! Når det kommer til mat generelt er jeg egentlig flink til å spise riktig, men jeg er glad i søtsaker til tider. Nå er jeg heldig som trener mye og det gjør at jeg forbrenner fortere. Jeg har bestemt meg for å kutte ut mye nå i sommer. Har man ferie kan man selvsagt kose seg, spise god mat og drikke og alt som hører med.

Er det en ting jeg har vært svak for til tider så er det norsk godteri! Selvsagt går det i perioder, men jeg har virkelig bestemt meg for å få kroppen til et annet nivå de neste årene. Skal jeg klare det så må jeg endre noen vaner. Jeg vet selv at den første uka er tøffest når man skal slutte eller endre på noe kroppen er vant til. Samtidig tar det opptil 2 uker før kroppen har registrert at kostholdet er endret. Jeg er som alle andre og vil se resultat med en gang. Det skjer selvfølgelig ikke.

Jeg er mest opptatt av fettprosent. Når man trener styrke så bygger man muskler som gjør at man kan gå opp i vekt. Programmet jeg bruker nå skal gjøre meg sterk uten å bygge muskler og bli større. I sommer har jeg kost meg noe som gjør at fettprosenten har gått opp. Dette er for meg helt normalt og nødvendig. Jeg gjør det hver sommer siden jeg har kort ferie og vil kose meg maksimalt. Det gir meg mer motivasjon når jeg først begynner med trening. Heldigvis elsker jeg å trene, nye utfordringer og pushe kroppen. Det meste sitter i hodet og hvor mentalt sterk man er og hvor mye man ønsker å nå målene sine. Jeg er iallfall innstilt på å gå ned noen kilo og samtidig gå ned i fettprosent.

I dag dro vi til butikken og fikk med oss masse grønnsaker, frukt, kylling, kjøtt og fisk. Nå skal ting endres. Lunsjen er spist og i kveld er det grillings hos svigers. Jeg elsker å grille, spesielt siden man kan spise sunt og i tillegg nyte norsk grillmat, sol og sommer.

Kanskje flere vil være med å endre matvanene sine og følge mitt treningsprogram? ?

Hei så lenge!

 

Training

Dagens morgenøkt

23. juni 2015

10 min oppvarming på mølla, level 10.
4×4 min løping med 2 min pause på level 16.5
Stabilitet. Dette dreier seg om å styrke ulike deler av kroppen. Egentlig litt kjedelig å gjøre. Man vil jo helst løfte vekter og føle man pusher kroppen. Jeg har sjeldent fokusert på denne type trening. Det er bare siste 5-6 månedene at jeg har sett verdien av å gjøre det. Jeg blir sterkere, smidigere og ikke minst mykere, noe som trengs for min kropp!

Siden jeg startet med treningen i går var kroppen ganske stiv i dag. Lårene var verst. Jeg lærer jo aldri, det samme skjer hvert år! Jeg blir stiv i alle musklene som jeg bruker etter en såpass lang pause. Heldigvis varer det bare noen dager. Deilig å være i gang og kjenne smerten, da vet man at kroppen får kjørt seg. Dette skal bli bra!

Jeg skal innrømme at jeg er sykt dårlig på å ta med kamera eller ta bilder av meg selv under trening. Føler meg bare så jævla dum der jeg skal posere i speilet eller foran kamera. Men igjen, det jo gøy å lese blogger som har masse bilder. I morgen skal jeg gjøre det! For bloggen og lesernes skyld. Jeg har valgt dette selv, dele mitt liv med dere, så da er det bare å hoppe i det. Glad jeg trener 06.30, da er det nesten ingen der.

Treningen er i gang uten problemer, nå er det kostholdet som må skjerpes. Butikken neste, skal hamstre kylling, kjøtt, fisk og grønnsaker. Jeg kan legge ut lunsj og middag seinere.

Ha en fin dag

John Arne

Training

Let’s do this!!

22. juni 2015

God Mandag

Mandag og en ny uke er den perfekte måten å starte på noe nytt i hverdagen. Jeg har nå hatt nesten 4 uker uten strukturert trening. Det følte jeg at jeg trengte. I dag tidlig klokken 06.30 startet jeg min egen lille oppkjøring. Selv om jeg fremdeles har ferie så har jeg nå begynt oppkjøringen til en ny sesong. Jeg har gjennom Nikola( fitness coachen jeg har fortalt om tidligere) og Cornelis Elander ( Hollywood treneren) et opplegg som skal gjøre meg 100% klar til ny sesong.

Jeg har tenkt å legge ut all trening jeg gjør her på bloggen. Vil gjerne dele med dere hva som funker for meg når jeg trener meg opp på egenhånd. Alle er forskjellige, men dette funker for meg. Det er klart ting blir annerledes når jeg er i oppkjøring med laget enn når jeg er alene. Grunnlaget for en god sesong legges nå. Jeg har selv satt meg noen mål om hvor mye jeg skal trene, hva jeg ønsker å oppnå og hvor fit jeg skal bli. Dette med tanke på hvor mye jeg skal gå ned i Kg, fett% og ikke minst pulsen på ulike løpe økter.

Flere har fått med seg at jeg skal spille i India. Da er det selvsagt noen som mener at jeg bare skal leve livet, ikke trene så hardt og at jeg trapper ned. Vel, jeg tenker da som jeg har gjort mange ganger før i lignende situasjoner, det stikk motsatte. Dette er en unik mulighet for meg til å vise at alder og liga ikke trenger bety noe som helst når det kommer til motivasjon, viljen til å bli best, trene hardt og holdet nivået. Jeg elsker jobben min, elsker å pushe meg selv og ikke minst så elsker jeg å klare målene mine.

I mitt hodet har jeg alltid langsiktige og kortsiktige mål. Det har jeg hatt hele livet. Det har jeg også nå. Jeg vet eksakt hvor mange Kg jeg skal ned, mange % fett etc. Jeg skal bli så fit som jeg kan. Jeg skal ta kroppen min til en annet nivå enn jeg har vært tidligere, og det er fullt mulig med hjelpen fra Nikola og Cornelis. Skal man klare dette så må motivasjonen og den mentale styrken være på plass, det er den hos meg! Selv om Niko og Cornelis ikke kjenner hverandre, så mixer jeg deres program. De er begge rå på akkurat dette, så jeg er i gode hender. Nå er det bare opp til meg selv.

trening1

 

Selv om jeg skal trene bra så er kostholdet meget viktig. Der har jeg mye å lære. All treningen blir ikke noe problem, men det jeg skal jobbe mest med er maten jeg putter i meg. Ja, jeg skal kose meg siden det er sommer og ferie, men ikke for ofte. Utfordringen ligger der. Jeg er altfor glad i godteri og sjokolade! Louise sier utfordringen min ligger der. Hun har så rett!

Det er fantastisk å ha Elixia rett bak leiligheten. 50 meter å gå klager jeg ikke over. Det er et fantastisk senter hvor jeg kommer til å tilbringe mye tid de neste ukene. Har ikke trent så mye på norske senter, men det jeg så i dag var at det er utrolig mange muligheter!! Jeg gleder meg allerede! Regner med jeg stiller opp på noen felles timer også etterhvert.

trening2

Jeg er opptatt av å ikke starte for hardt etter nesten 4 uker fri, så i dag var det 1 time på mølla som gjaldt. Få kroppen i gang. Jeg løp 10 min på level 10, 20 min på level 13. Dette gjorde jeg 2 ganger. Deilig å komme i gang. Deretter hadde jeg 20 min med Core før jeg avsluttet med litt tøying. Ikke noe heavy stuff, men greit å starte rolig. I kveld skal jeg ha med Louise også. Da er det litt løping på begge før styrke på overkroppen. Regner med dere som følger Louise sin blogg vil få oppdateringer fremover hvordan treningen går.

Gleder meg til å legge ut mer fremover om trening. Følg meg gjerne og kom med ideer eller spørsmål.

Ha en strålende start på uken så snakkes vi i kveld. Tusenfryd neste!!

Riise

Personal

VG lista Topp 20

21. juni 2015

Hadde en fantastisk kveld. I går var det duket for VG lista konsert på Aker Brygge. En unik mulighet til å høre på god musikk, møte gode venner og ha en koselig kveld. Vi dro med et vennepar og min gode venn Audun. Humøret var på topp og vi koste oss skikkelig. Det er ikke vits at jeg nevner alle de flotte menneskene vi møtte, men kan love dere at vi hadde en flott kveld på Aker Brygge. Det er jo helt utrolig hvor mye folk som samles der hvert år. Jeg er utrolig glad for at været ble bra slik at alle kunne ha det gøy og danse. Må si jeg ble imponert over Atle Pettersen og Live Nelvik som ledet hele showet! Well done!

IMG_2227

Etter konserten skulle vi gå til Onda hvor festen fortsatte. Vi gikk dit så fort vi kunne etter konserten så vi kunne få et fint bord og sitte. Kan si det ikke var lett å gå gjennom folkemengden med en Paradise deltaker på slep;) Som jeg sa til Audun: Nå er det hodet ned og bare gå til vi er fremme. Funket dårlig. Tror Audun elsket oppmerksomheten, haha;)

vg fest 2

Onda var knall! Bra musikk, gode drinker og herlige mennesker. Må innrømme at dette var en av de beste kveldene på lenge. Storkoste oss. Må gi en stor takk til Louise, Audun, Petter, Glenn, Espen, June, Julia for en rå kveld! Uten gode venner så blir det ikke det samme. Mixen vi hadde i går var helt perfekt. Audun,Petter og Espen stod for det meste av underholdningen. For en gjeng!

vg lista 4

Met Guy Sebastian last night:)

Vi dro selvsagt til et annet sted også. Vårt beste vennepar hadde fest og bord på Lavvo terrasse. Aldri vært der, så vi tok en tur dit for å hilse på. Flott plass og rå musikk. Dansefoten rørte på seg. Jake og Natalie er våre beste venner så det ble veldig god stemning.

Jeg hadde veldig lyst på Kebab eller burger på vei hjem, men tok det tunge valget om at vi tar det igjen i dag! Søndag er vår relax day. Nå skal vi ha en brunch med Jake og Natalie før det blir avslapping på Lektern med Louise og hennes gode venninne Ida Bianca.

Jeg har egentlig en stor jobb foran meg. Lovt kona å rydde/vaske leiligheten i dag. Prøver å smiske meg ut av det.. Ligger dårlig an… Kan bli en lang kveld kjenner jeg..

Ha en strålende Søndag flotte mennesker

John Arne

 

Personal

My proudest moment

20. juni 2015

 

I have been very fortunate with all I have experienced in my career. I have won different trophies and played for and against some great teams and players. I have always said that nobody can take away your trophies. Whatever you do in your career, you have won it. I can of course say that winning the Champions League in 2005 was the biggest night of my career, but still, there are some things that matters more than trophies.

Wednesday 15/11/2006 I reached a target I didn’t think was possible. Me and my brother played together in the same game for Norway at senior level. As a big brother I always have a big responsibility when it comes to my little brother. It’s not easy for a little brother being compared to your older brother. Everybody expected him to be like me and do the same as me. Bjørni always focused on himself and trying to make it being who he is as a football player. Although we have different style, I can honestly say that I have always felt that he was a better player than me. I haven’t told him that very often as I can’t let him get to cocky;) Being able to play in the same game for Norway was magic. I was so nervous for him. I couldn’t focus on my own game because I wanted him to do well!! It was the proudest moment of my career, because it was my little brother and nobody can take away that moment from us.

brødre4

brødre5

We shared room for many years with the National team, it was a great time. I had been abroad for a long time, so we had a lot of catching up to do. He was of course my little bitch while sharing room. He had to do everything that needed to be done. That’s just how it is. He was younger and less games. He couldn’t even argue with that. I loved it though.

22 October 2009 we again achieved something truly amazing. I played for Roma and my brother for Fulham when we met in the Europa League. We couldn’t believe it when the draw was made. We felt so lucky to have a chance to play against each other at a professional level.  This was again a milestone for us as brothers. We have worked so hard for this and felt we deserved it, but at the same time we knew how lucky we were. Not many people can experience this in any sport.

Having done all this as brothers, it wasn’t over. 2011 I had a chance to sign for Fulham from Roma. I had one year left and I loved my time in Italy, but as soon as I knew about the interest from Fulham and the chance to play with Bjørni, I couldn’t say no. I loved Roma and the fans, but I had to go for it. When I hang up my boots I have always wanted to sit back and think about all the things I have achieved. All this with my brother will be the most important things I have done in my career.

I am very proud of my brother. He has had so much shit through his career with injuries, coaches that had other ideas, bad luck and some shit people. He has fought hard and he succeeded. He has had a career not many will have. Premier League, Europa League, Belgium, National team and so on. I have given him a hard time sometimes, but that’s what brothers do. He said this before we met in 2009: “-He has been a great big brother to me. He has been a role model and my inspiration. He has taught me a lot and gives me advice on what to do in certain situations”. To hear this makes me very emotional.

brødre7

So while it’s obvious that winning trophies should be the proudest moment in a player’s career, everything I have achieved and done with my brother is mine. I love my brother, we are best friends and I truly hope we will play together again before we retire. He has pushed me to be the player I am today. Having a 3 year younger brother breathing down your neck makes you train even harder. I loved it.

IMG_7550

Riise

Personal

Betsson, you did it again!

19. juni 2015

For the last 4 years I have been going to Vegas during the summer holidays. First year I went with my brother and some mates, but for the last 3 years I have been there with Louise, some great friends and of course my amazing sponsor Betsson. Without them this journey we are on wouldn’t be possible. As most of you probably know I have worked with them for the last 2-3 years.

Working with Betsson has been one of the best decisions I have made. They are amazing, they give so many possibilities to do what I love, Poker. I just love everything about it. I get so excited about the game and that you really need to work hard and practice to become a good player. It doesn’t come easy. I’m not a gambler, I just love sitting down for hours and play against other players. One of the things I love the most is how friendly everybody are with each other. I have been playing tournaments in Vegas and it’s amazing how quickly we all get to know each other around the table.

poker1Always friendly around the table:)

This year we went to Vegas earlier than the years before. I was still going to play a tournament, but I wouldn’t be there for the Main Event that starts early July, so I thought. And this is why Betsson are the best and I really love them. I just mentioned to them after our trip that if there is a possibility to play the Main Event and go back to Vegas, I would love to go and play. They are always so nice and rarely says no, but this is not a trip to Sweden, it’s Vegas and the WSOP Main Event.

poker3With my idol Thor Hansen. He is a true hero in so many ways!

After a couple of days I received an Email from Betsson, tickets and hotel booked! And the Main Event was a go. I couldn’t belive it. The joy I felt was amazing! I called them up expressed my gratitude the best way I could. So yes, I’m going back to Vegas. Thanks to Betsson I’m living the dream.

I have become friends with a lot of Norwegian Poker players. I know a lot of them will be there and I can’t wait to meet them again and try to go as far as possible in the Tournament. Last year I came to Day 2. It was the first time playing Main so I was happy. The best news was Felix who came second!!!! What a great person and amazing player. This year I have practised and played more to be prepared. In Poker anything can happen, but at the end of the tournament it’s the best player that wins overall. You need luck sometimes, but playing your cards right and making the right decisions at the right time is more important.

poker2With the great Felix. Came second last year. Some player!

My target this year is a lot higher than last years finish. Louise says Day 3 would be great, and I would have been happy with that, but I’m aiming to get into the money. It’s going to be very tough and long hours, but I’m gonna go for it. I really want to give Betsson something to be proud of. Yes we do some great things together, bit I really wanna show what I can do around the table. I want to thank Betsson for again giving me this big opportunity. I’m grateful and loving every second of it.

To all my Poker friends, good luck and see you soon:)

Riise is all in

Personal

I’m sorry

19. juni 2015

First of all I want to start by saying sorry for not posting the last few days. Even though there has been so much happening, there are no excuses. My blog is very important to me and I really want to put 100% effort into it. Last few days has been really really good! Being able to have a lot of time in Oslo gives me time to think and plan for the future.

Monday morning me and Louise went London. She was invited to The new Body shop Spa range release, and I was lucky enough to come along. This was a big event with bloggers from all over Europe being invited. Even I was excited since this was my first really big event when it comes to meeting other bloggers and the media was not sports journalists either. I was really happy for my wife that she was invited. We were the only ones from Norway.

The event was Tuesday and since we haven’t been in London for a long time we went early Monday to have a day there. We had our first dates in London so it was nice to just walk around and just feel great. We went to one of our favourite restaurants for dinner, Gaucho. Best beef in London! I wanted to give Louise a great day, so I just let her do her thing and I walked 2 steps behind with a smile on my face.

Tuesday morning was the release. We went with the Norwegian Body shop team, and I must admit we had a great day! We met the important  people behind the new products, they explained to us everything. It was very interesting. We even got to try out the products, just to feel how it works.

john a london

produkter london

Before going back to Oslo we were given a body scrub massage so we could really try the Spa treatment products. 50 min of scrubbing was really nice, and a perfect way to end a nice trip before travelling back to Oslo. I’m really proud of my wife. She is working so hard with her blog and it’s so nice to see it pays off by being invited to these kind of big events. Her blog will only get bigger!!

Ps: Not sponsored!!!!

Speak soon

Riise

Translate »