Monthly Archives

september 2015

Uncategorized

Kan man være så nervøs???

9. september 2015

IMG_2793

I dag er en stor dag for meg. En dag jeg føler jeg har grunn til å være stolt. Det er ikke mange som får muligheten til å ha sin egen dokumentar som vises på TV. I kveld er det jeg som får den muligheten.

Vi har jobbet med dette i lang tid og jeg må si at jeg er veldig fornøyd med resultatet. Jeg har fortalt min historie, med mine egne ord. Jeg har tatt for meg positive og negative hendelser som har skjedd i mitt liv. Jeg har kunnet snakke rett fra hjertet, fortalt min side av saken. Vi får høre meg snakke om veldige hyggelige episoder i livet/karrieren og om de tunge stundene hvor jeg var langt nede. Steven Gerrard og Xabi Alonso er også med.

Dette er en dokumentar som går over 2 episoder. Går på MAX i kveld klokken 21.30. Jeg er fryktelig nervøs! Hva vil seerne mene? Hva vil de tro? Hva vil de tenke om meg etter å ha sett den? Selvsagt er noe av målet med dokumentaren at  jeg håper folk kan endre sitt syn på meg som fotballspiller, men mest av alt som person. At de hjemme i stua skal kunne se meg som den jeg er, ikke som den de kanskje trodde de kjente gjennom å ha lest i media i mange år. Folkets syn på meg som person er selvsagt noe jeg tenker på. Jeg håper og tror at noen av de som har ment jeg er en idiot kanskje endrer litt mening om meg. Kanskje de ser at det jeg har prestert og opplevd faktisk er noe å være stolt av? Kanskje de ser at ting er ikke alltid som det blir fremstilt i media? Tiden vil vise, men jeg er fryktelig nervøs.

Jeg har jobbet tett med Even Evensen og hans nyoppstartede selskap Moonlanding. Han er først og fremst en god venn, men også en dyktig produsent og regissør i denne dokumentaren. For meg var det viktig å ha en person som kjenner meg godt, vet hvem jeg er og som jeg vet jobber hardt for at det skal bli som jeg ønsket. At jeg får to timer på en så stor kanal er noe jeg føler meg beæret over. Den muligheten er det ikke mange som får.

Jeg håper dere alle liker det dere ser. Send meg gjerne kommentarer på bloggen om hva dere syns. Jeg er nervøs, spent men takknemlig for denne muligheten.

Under ser dere promoen på det som kommer på TV:)

Venstrebeint

 

General Personal Uncategorized

Ready for India?

8. september 2015

IMG_2977

Good morning

My first week with my new club is done. We have trained hard and things are getting better. I thought I would share some of the photos during my first week with Delhi Dynamos.

We have our pre season in Gothenburg, Sweden. I am very happy doing all this hard work under normal temperatures. I personally would have struggled doing it in India. My day consist of wake up, breakfast, training, lunch, rest/sleep, training, dinner, rest/sleep. Not much happening, but I love these weeks. It gets you fit and ready for the season.

delhi3

I am using my experience along with Malouda to help the players and team to be as well prepared as we can. We lost our first friendly 3-1. I was happy to score our goal, but the performance was not good from us. By then we only had 4 days together. I am expecting more for our next game.

Delhi

 

IMG_2943

Having my big idol Roberto Carlos as coach is amazing. He was the one I looked up to as a left back. His shooting and passing was something I always tried to learn from. He is a very nice person, likes to laugh and have fun with the players, but he is a very tough coach. If you don`t do as he wants, he makes you run. He expects 100% focus, hard work and to be professional. He says that football is fun. You should enjoy playing football. But if you don´t work and do the right things, it will not be fun running lap after lap because you did not do things right.

IMG_2942

We are staying in Sweden another week before we go to Denmark for a few days. We travel to India on the 19th of September. really look forward to it.

IMG_2969

Tomorrow is a big day for me. More on that on the blog later

Have a great day

Riise

 

General Personal

Hva har jeg sagt ja til???

3. september 2015

riise og louise

En av de tingene jeg har jobbet med i sommer kom frem i media forrige uke. Det ble jo litt skriverier om det og jeg kan endelig bekrefte at det stemmer. Louise og jeg har sagt ja til å være med på neste sesong av Bloggerne. Serien er ny og mye større enn tidligere og den skal gå på den nye kanalen «TV2 Livsstil» rett over nyttår. Tro meg, jeg gikk noen runder med meg selv før jeg sa ja til dette. Jeg trodde aldri at jeg skulle begynne å blogge, men at jeg nå skal være med på Bloggerne er jo bare helt vilt! Hva skjer liksom?

Louise har jo blogget en stund, jeg har vært hennes fotograf og vi har vært et team hele veien. Når jeg så responsen hun fikk på bloggen sin så fristet det å starte en egen blogg. En blogg hvor jeg kan kommunisere med mine følgere, møte nye mennesker og hvor jeg kan få skrevet med mine egne ord hva som skjer i livet mitt uten at noen skal kunne endre eller vri på det. Samtidig vet jeg at flere er nysgjerrige på hvordan vi har det som par. Vi bestemte oss tidlig for å være åpne og dele mye av hverdagen vår. Det er selvsagt positive og negative sider med å gjøre det slik, men vi er komfortable med å ha det slik.

Sommeren nærmet seg og vi ble spurt om vi ville ha et møte med TV2 angående Bloggerne, et møte jeg trodde skulle være om Louise. Jeg hadde jo nevnt det flere ganger til Louise at hun burde være med på neste sesong.

Under møtet kom det jo tidlig frem at de ønsket oss begge med til den nye sesongen! Jeg må innrømme at jeg ble rimelig overrasket og begynte å le litt. Ikke fordi programmet ikke er bra, men fordi jeg hadde aldri sett for meg dette for 7 måneder siden. Tror egentlig vi alle begynte å le litt. Jeg med på et blogge program? Hvem hadde trodd det?

Min blogg er ikke basert på at alt skal være så perfekt. Ikke skriver jeg bra, masse skrivefeil, bildene mine er tatt rett fra Iphone uten redigering. Dette er jeg fullstendig klar over, men det gjør meg ingenting. Det er min blogg, og hvis folk legger igjen kommentarer om alle skrivefeilene mine eller andre ting som ikke har noe med det jeg skriver om, så driter jeg i det. Jeg blogger fordi jeg syns det er gøy og spennende å dele med følgere og lesere.

Hvorfor takket jeg ja?

Louise og jeg er gift, vi er et team. Vi støtter hverandre uansett hele veien. Jeg skjønte jo at Louise kom til å bli med på dette, så hvis hun er med så vil jo jeg automatisk være en del av det uansett. Når det skal filmes så er jeg der i en eller annen sammenheng, om det er ute blant folk, events, hjemme i sofaen eller som henne fotograf. Hvorfor kan jeg ikke da bare være med på selve programmet som en egen blogger? Den første mannlige bloggeren faktisk. Hell yeah, all in from me!!

Hva ville folk si og mene om dette? Vel, nå er ikke jeg en som bryr meg så mye om det, men skal innrømme at på akkurat dette måtte jeg gå noen runder med meg selv. Se for meg beste og verste mulige respons fra media og folket. At det var riktig vei å gå. At jeg skulle være med på dette tror jeg ingen andre så for seg heller. Men vi takket ja, bestemte oss for å være positive og dele så mye som mulig av vår hverdag.

Vi er veldig spente på hvordan det blir å se dette på TV. At vi lar et TV team komme så tett innpå vårt liv er veldig rart, men spennende. Vi har filmet masse i sommer, vi koser oss med dette og gleder oss til de skal følge vårt liv i India. Det som er vanskelig med dette er jo at vi har hvert vårt videokamera. Med det skal jeg ha egne klipp hvor jeg setter meg ned og filmer mens jeg prater til kamera. Ikke komfortabel med det enda kan, men er vel bare en vanesak.

Siste jeg vil si er at jeg har møtt utrolig mange flotte mennesker siden jeg begynte å blogge. Dere hjemme i stua skulle bare visst hvor mye arbeid alle bloggere legger ned. Mange lever av bloggen sin, det er deres eneste inntektskilde. Til dere som kritiserer bloggere: Lag en blogg selv, gjør den så populær at du faktisk kan leve av den. Da finner dere fort ut hvor mye arbeid og tid som legges ned. Jeg er stolt av å være en del av disse herlige menneskene og jeg gleder meg til fortsettelsen. You guys rock!!

Personal

India adventure next

3. september 2015

Great to be back. Have so much to write about so I am starting today. Not sure where to start but I feel I need to tell you all about my new club and adventure that is going to happen for the next 4 months.

It has been known for a long time that I am going to India. Couple of weeks ago it was announced that I have signed for Delhi Dynamos. I have signed a 2 year contract. The season in India is short and finishes in December, which means I have the chance to go on loan from January until the summer.

delhi2

I am very excited about this move and really look forward to seeing a different part of the world, getting to know a new culture and help The Indian League grow. I know many people questioned my decision, but people who knows me well understand why I am going there. I am a person who loves to do different things in life. I have always said to myself: I want to sit in my chair when i am 80 years old knowing I lived my life the way I wanted to, I took some chances and I did what I felt was right for me.

I have now been with my new team for 3 days. I have to admit I was very nervous when I sat on the train from Oslo to Gothenburg. We have a 3 week pre season here before flying to India. I decided to do as I always have and took charge from the first session. First player on the pitch, talking and shouting during training and the man in front when we did some running. It is all about eat, sleep and train for the next 3 weeks. Great feeling although I do get very tired.

delhi3

I am very honored to have my big idol Roberto Carlos as coach. He has been my inspiration and the one left back I looked up to when it comes to playing as a left back, shooting and passing. Knowing he is my coach is just amazing. I was starstruck the first time we shook hands. I know I will learn a lot from him and it gives me so much energy to work even harder knowing he is my coach.

I do use Snapchat a lot, so feel free to follow me there, Riise3.

IMG_2721

Have a great day lovely people.

John

 

Translate »