Uncategorized

16. mai og fotballfest

15. mai 2016

Det er dagen før dagen. Folk er i feststemning og fotballen blir et samlingssted hvor patriotismen får utløp. Fotballens nasjonaldag. Det er blitt dagen da de fleste stadioner i Norge er fullsatt med supportere som vil støtte laget sitt før de skal feire Norge dagen etter. Det er en helt spesiell atmosfære rundt disse kampene. Tradisjonen ble skapt ved en tilfeldighet da en utsatt kamp mellom Rosenborg og Fredrikstad ble lagt til 16. mai i 1981. Og folket strømmet til arenaen. I fjor var det i snitt over 11.000 tilskuere på disse kampene. Det er også, som jeg har hørt, dagen da russen kommer på kamp og lager skikkelig stemning.

Dette blir min første opplevelse på 16. mai. Gleder meg som en unge. Er bare så herlig å spille foran sitt eget publikum. Selv om vi hadde en dårlig opplevelse mot Sogndal sist hjemmekamp så knuste vi Tromsø 6-0 kampen før. Vi håper at våre trofaste supportere kommer. Støtter oss som de alltid har gjort. Jeg har opplevd mye og vet hvor viktig det er med støtte fra egne supportere. Spesielt når det har vært en tung periode. Fullsatte tribuner er det beste som finnes! Fansen og russen kan være med på å gjøre Start nervøse samtidig som de gir oss ekstra energi.

aafk-supportere-pa-aker-stadion-05jpg_FED4E0FD68194CB4B080DFA8C7DFB531_nb_12798

Man kan aldri vite hva som skjer i en fotballkamp. Man kan forberede seg på best mulig måte men en kamp lever sitt eget liv. Jeg kan ikke sitte her og skrive at vi vinner 100%, det er umulig å vite. Det jeg kan si er at vi er så utrolig giret på å gi noe tilbake. Vise oss frem fra en helt annen side enn mot Sogndal i siste hjemmekamp. Vi har så lyst på de 3 poengene. For oss selv, for laget, supporterne og byen Ålesund. Vi må holde sammen og gjøre alt vi kan for at dette snur og vi begynner klatringen på tabellen.

På vegne av alle gutta på laget støtteapparatet så ønsker jeg dere alle velkommen til Color Line Stadion til kamp 1530. Fotballens nasjonaldag! La oss sammen lage en rå stemning så vi kan ta med oss 3  poeng til vi skal gå i tog på 17. mai. Møt opp med godt humør, festklare og ikke minst høylytte så vi sammen feier Start av banen!!

På forhånd sier jeg takk for deres støtte og håper vi sammen snur dette til noe positivt fremover.

John Arne

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Istanbul05 24. mai 2016 at 17:05

    Tomorrow it’s ‘Istanbul day’ and you said earlier that you would write about last years «Reunion Night». I’m waiting to read about your feelings from the Echo Arena and the 10 years celebration..

  • Leave a Reply

    Translate »