Monthly Archives

mai 2015

Personal Uncategorized

Last effort

14. mai 2015

May is a special month for every football fan or player. It’s the month that decides everything for the team you support or the team you play for. The players are tired after a long season, the fans are nervous going into the last few games. One thing is certain, May always brings drama when it comes to football. On a personal level, we are still top of the league and playing The Cup final. 2 games to go in the league. All to play for and my focus is on these last few games. Push myself to give every bit of energy I have left to help my team. This is what you train and play for the whole year, to have a chance to win trophies. More on that on a later stage.

Today has been a very very busy day!! Since we bought an apartment in Norway, we decided to take back some of our furniture and stuff we have here in Cyprus. It will take a few weeks to arrive so Louise started a while back with all the packing and organising.

Today the moving company came to help us pack down what we wanna send back. I bet I think like most men, when we have hired someone to do it, let them do it. Yes, you help and do some things, but not according to my wife. We do everything!!! We were up at 7.30 and have I lifted, carrie, packed, walked million times up the stairs??? 3 floors!! I was so happy when the clock passed 3 pm, it ment I had to go for training. Shame I couldn’t do more at home…….

Louise is amazing when it comes to packing and organising. She has 100% control of absolutely everything in the house. Furniture, clothes, shoes, you name it, she knows. Where she get that kind of energy to keep going all day and night, I don’t know. She never stops until it’s all done and she is happy. I must admit, I do get pushed around by her. Normally I am the one with all the energy, but this I hate! I’m tired before we have even started. Without her, I wouldn’t be able to get anything done. But I’m proud of my effort today. Besides, I have to put in an effort today, tomorrow is the day before the game and I won’t do anything. This is something that has always been important to me. All rest and prepare for our big game on Saturday. Luckily she knows all this and won’t push me around.

Tomorrow I will post something about Steven Gerrard. Saturday is his last home game for Liverpool, and I want to honour this amazing player and person with some kind words.


Hope you all had a great day and I wish you a good night.

See you tomorrow

Personal

Mine tatoveringer

13. mai 2015

Som de fleste sikkert har fått med seg så er det mange fotballspillere som har tatoveringer. Hvorfor og hvordan dette startet har jeg ikke et svar på. Men jeg tenkte å fortelle litt om hvorfor jeg begynte å tatovere meg, hvilke tatoveringer jeg har og hva noen av dem betyr for meg.

De første tatoveringene jeg tok var mine 3 barn. Trenger ikke skrive så mye mer om hva de tatoveringene betyr for meg. Jeg har Ariana på høyre arm, Emma og Patrick på venstre.

Ellers har jeg noen “quotes” som betyr veldig mye for meg. Ord eller setninger som beskriver litt om meg selv og hva jeg har vært igjennom så langt i livet. Nå er det ingen hemmelighet at jeg har opplevd mye, både på og utenfor banen.

“Believe In Yourself”

En av de første jeg tok. Denne har jeg på brystkassen. Denne betyr veldig mye for meg. Noe jeg har sagt til meg selv gjentatte ganger når det har blåst litt rundt meg. Du opplever stadig at folk vil trykke deg ned, snakke dritt om deg og gjøre alt de kan for at du skal knekke. Ha troen på meg selv har kanskje vært mitt viktigste redskap på veien.

“Brothers for life”

Denne tok jeg og bror nesten samtidig. Vi er bestevenner ( utenom konene våres, viktig å få frem!!) Vi kranglet og sloss da vi var små, deretter har vi kun jobbet og kriget for hverandre. Støttet- og hjulpet hverandre på veien. Jeg kan med hånden på hjertet si at min bror har vært min viktigste støttespiller i alle årene som proff. Han har vært der uansett, stått opp for meg og alltid hatt troen på meg. Det som gjør det ekstra spesielt er jo at han har hatt en egen karriere å tenke på. Kan ikke være lett som lillebror, fotballspiller selv, å se sin storebror vinne trofeer mens han selv har hatt det tøft med skader og diverse.  Men aldri klaget eller noe over mine opplevelser. Han har uten tvil hatt en tyngre vei en meg, møtt mye motgang. Da står det respekt av at han allikevel alltid har vært positiv. De årene på landslaget sammen som romkamerater og året sammen i Fulham har hatt stor betydning for meg.

“Everything happens for a reason”

Dette er noe jeg har hatt troen på lenge. Jeg har sett og opplevd mye, og når man har vært igjennom negative hendelser så er det slike setninger jeg har i hodet. Men om det er positive eller negative hendelser, som for eksempel at jeg skal få æren av å vinne Champions League med Liverpool, spille med Guden Totti eller lignende, så skjer det for en grunn, og det vil jeg alltid mene.

“ Without struggle there is no progress”

Kanskje en setning som passer meg perfekt! Alle opplever motgang i livet. For min egen del så har jeg hatt det jævlig tøft til tider. Både når det kommer til ting i media, folk på gata eller på banen. Jeg skal innrømme at det til tider ikke har vært lett å være meg, selv om mye sikkert er min egen feil. Ikke gøy å få mye dritt, men det er da hodet, disse ordtakene og den mentale styrken kommer inn. Alle møter motgang, og det er hvordan du takler motgangen som beviser hvem du er og gjør deg til den du er i dag. Jeg har alltid ment at jeg er blitt den jeg er i dag på grunn av alt jeg har opplevd. Derfor denne tatoveringen. Du vil aldri forbedre deg om du ikke møter noen form for motgang i livet.

“ Giving Up Was Never An Option”

Denne er relativ ny. Og igjen, gi opp har aldri vært i tankene mine. Jeg elsker det jeg driver med og det livet jeg lever. Livet som fotballspiller er kort, gi opp er noe som ikke skal tenkes i mitt hodet. Uansett hvilken motgang jeg har møtt så har jeg aldri vurdert å gi opp. Ja, jeg har vurdert ulike ting, men ikke å gi opp. Motbevise folk og folks meninger er det beste jeg vet. Jeg vet mange har prøvd å få meg ned i kjelleren, få meg til å gi opp, men kjære venner, alt dere har gjort et å gi meg mer styrke og energi til å motbevise dere. Så tusen takk skal dere ha;)

tatovering tunnel

Ellers har jeg fylt opp sleeven på min venstre arm med tegninger som jeg syns ser bra ut, men som også har en betydning for meg.

Som dere ser så er det en liten rød tråd gjennom tatoveringene. Alle står for noe jeg tror på, noe som hjelper og har hjulpet meg i veien mot toppen. Jeg har fremdeles noen tatovringer som jeg vurderer, men jeg har ikke helt bestemt meg hvor og hvilke enda. En ting som er sikkert er at jeg skal tatovere inn Champions League trofeet, med begge lags navn og dato.

Jeg har også tatovert inn “Louise Angelica”. Men jeg skal gå mer detaljert inn i hvorfor og hva den betyr for meg i et senere innlegg:)

Dette var litt om mine tatoveringer og hva de betyr for meg. Jeg leste at noen sa jeg tatoverte meg fordi jeg ble mobbet, det er IKKE tilfelle. Jeg tatoverte meg fordi slike ordtak minner meg på hvem jeg er og hva jeg har opplevd på veien. Ord som gjør meg sterkere. Det retter fokuset mitt på hva som må til for å komme styrket ut av ulike situasjoner.

Ha en fin Onsdag;)

 

Personal

Noe stort kommer!

12. mai 2015

Mange har siden jeg startet bloggen spurt om jeg kan legget ut innlegg om diverse hendelser som har skjedd i livet mitt. Mine egne ord om saker som har vært i media og diverse.  Som dere sikkert har fått med dere så har jeg holdt litt igjen. Bloggen skal være min plass hvor jeg kan skrive med mine egne ord om mitt liv, både ting som har skjedd og selvsagt fremtidige hendelser. Jeg har aldri vært redd for å si hva jeg mener, det er slik jeg er og kommer til å fortsette med.

MEN… Jeg kan nå si at jeg for tiden holder på med noe stort og kult. Noe som gjør at dere alle vil forstå hvorfor jeg har holdt igjen ting på bloggen foreløpig. Dette er noe som omhandler meg og livet mitt. Jeg er utrolig glad for denne muligheten, men mest av alt er jeg utrolig spent!!! Alt jeg kan si er at dere dessverre må vente til begynnelsen av Juni. Da vil dere få vite hva jeg har holdt på med og forhåpentligvis ha forståelse for ventetiden;)

Ellers er sommeren kommet til Kypros for alvor. Det er stort sett over 30 grader hver dag. Vi trener på  ettermiddagen, noe som gjør at jeg og Louise koser oss sammen frem til trening. Nå er det bare 2 seriekamper og 1 Cupfinale igjen. Drømmen er selvsagt å ta “The Double”. Vi leder serien med 2 poeng,så alt er i våre hender. Vår trener fikk sparken i går, det var en utrolig kjip og trist dag for meg personlig i går. Men jeg skal gå nærmere inn på det i et senere innlegg. Akkurat nå er fokuset på å vinne både serie og Cup før sommerferien venter.

Ville bare stikke innom en kjapp tur og forklare dere hvorfor jeg ikke har lagt ut det meste enda:) Jeg har så ufattelig mye jeg vil skrive om, kommentere og få ut, men slapp av, det kommer!  Håper dere har en strålende dag. Nå er det trening for meg mens Louise selvsagt skal pakke til sommerferien. Hun startet for 2 uker siden, jeg starter dagen før avreise. Takk og lov for at Louise pakker for meg også! Da vet jeg det blir gjort skikkelig.

Personal

Bye Bye Norsk Tipping!

8. mai 2015

Monopolet til Norsk Tipping har vært diskutert lenge. Og jeg er så kraftig imot måten ting gjøres på nå. Det er på tide at de såkalte “ulovlige spillselskapene” blir lovlige i Norge. Jeg har nå jobbet med min fantastiske sponsor Betsson i noen år. Jeg vet hvordan de jobber og hva de ønsker å oppnå/bidra med. Vi er alle opptatt av å hjelpe slik at bredde fotballen og idrett generelt blir tatt hånd om bedre. At vi gir flere lag og samfunn muligheten til å utvikle seg på best mulig måte. Dette koster penger! Og ja, Norsk Tipping gjør en grei jobb, men når det står flere selskaper utenfor og bare venter på å bidra, da blir det for dumt at Norsk Tipping har dette monopolet. Eneste de er redde for er konkurranse, men slik er verden!

Helt nye tall viser at idretten i Norge kan tjene mye penger på å gjøre utenlandske spilleselskaper lovlige. En ny rapport fra Menon konkluderer med at samfunnet kan tjene 300 millioner i året på å bryte Norsk Tipping monopolet! Mot at de betaler skatt. Er det da virkelig noe å dislutere?  Bare så dere forstår: Dette kan tilsvare 3000 nye ballbinger! Penger som kanskje kan tilfalle breddeidrett og klubber som i dag får lite eller ingenting fra Norsk Tipping, eller til kulturformål som sliter med økonomien.

Denne nye rapporten viser også at tallene Regjeringen har brukt i den tidligere rapporten de bestilte fra Rambøll er totalt feil, og nå må de bruke de oppdaterte tallene slik at de får tatt en rett avgjørelse. Man kan ikke ta en beslutning uten å bruke korrekte tall, og tallene viser at man bør innføre en lisens NÅ.

Idrettsforbundet gikk rett i skyttergraven etter Menonrapporten kom og ville «forholde seg til Rambøll og Lotteritilsynets tall», selv om disse beviselig er feil. De er bare ute etter å forsvare sin egen maktposisjon, da en lisens vil bety at fordelingen av penger må forandres, og de mister da mye av makta de har…

Det viktigste med dette er at Regjeringen nå har fått oppdaterte tall som viser at en lisens lønner seg, og at de bør sette i gang en prosess mot dette nå!

Monopolet er nå ferdig, og internett er kommet for å bli, også i Norge ?

Training

Hollywood neste?

6. mai 2015

For en herlig dag. Trening startet 0900 i dag. Varmen er virkelig kommet til Kypros så vi trener enten veldig tidlig eller sent på ettermiddagen. I dag gikk gradestokken opp mot 35 grader. Bassenget ble godt brukt i løpet av dagen. Hver dag går jeg noen lange turer med hundene, i dag måtte jeg ta med meg par flasker med kaldt vann slik at jeg kunne gi dem drikke og kjøle dem ned underveis. De peste godt underveis kan man si.

Som flere sikkert har fått med seg så startet jeg et samarbeid med Cornelis Elander, bedre kjent som “Hollywoodtreneren” for en tid tilbake. Jeg hadde hørt veldig mye positivt om han fra flere, samtidig som jeg hadde lest bloggen hans. I bloggen beskrev han veldig bra ulike måter å trener på, noe som jeg følte var veien jeg ville gå. Jeg tok kontakt med han og forklarte hva jeg var ute etter. Jeg visste selvsagt ikke om dette var interessant for han, men det var verdt et forsøk.

Når jeg passerte 30 så bestemte jeg meg for å ta en del grep for at kroppen skulle holde seg i form og skadefri. Målet mitt er å spille til jeg er over 40, så da måtte jeg ta en del grep innen trening på egenhånd. Cornelis var uten tvil den rette for meg. Vi snakket på Skype, mailer og diverse. Jeg forklarte han eksakt hva jeg ville oppnå med treningen, hvilke mål jeg hadde og hva som var viktig for meg. Han kom med sine spørsmål som var viktig for han før han satte opp treningen. Jeg vet mye selv om trening, men Cornelis er ekspert på dette, og det hjelper virkelig å ha en som han som kan lage program som passer meg og mine mål perfekt. Jeg måtte bare begynne å gjøre mye trening på egenhånd om jeg ville nå mine mål. Jeg skal innrømme at jeg var nervøs, kanskje var jeg ikke så godt trent som jeg trodde? Hva mente han om meg og mine treningsmetoder? Alt jeg ville var jo å imponere han, vise han hvor godt trent jeg var. Håper jeg lyktes med det.

Det som var viktig for meg var variasjon i treningen. At jeg ikke stagnerte. At jeg tok for meg hele kroppen i løpet av en ukes program. Dette skulle være styrke, både overkropp og bein, kondisjon og kosthold. Jeg ville ha program som gjorde meg enda sterkere i hele kroppen, men skulle ikke mye opp i vekt av det. Jeg skulle bli smidigere og mer eksplosiv når det kommer til fotball bevegelser. Det var også viktig for meg at vi byttet program ofte, så kroppen fikk kjørt seg på ulike øvelser. Jeg ville rett og slett gjøre alt i min makt for at jeg skulle holde meg sterk og skadefri. Jeg vil ikke sitte etter jeg har lagt opp og vite jeg ikke gjorde hva jeg kunne for å være best mulig forberedt. Med Cornelis så vet jeg at jeg kan ha god samvittighet den dagen jeg legger opp.

Vi har bare møttes et par ganger og kjørt noen økter sammen, men jeg trenger ikke han til å overvåke meg. Viktigste er at han er tilgjengelig på telefon når jeg trenger det, og det er han virkelig. De gangene vi har møttes har vi gått igjennom alt vi ha gjort, lagt planer for fremtiden etc. Jeg kan ikke skryte nok av Cornelis. Ikke bare ser han jævlig bra ut, han er en sinnsykt flink personlig trener. At han kaller seg “Hollywood” treneren skjønner jeg godt. Siden jeg begynte med Cornelis har jeg fått et helt annet syn på viktigheten av styrketrening, og ikke minst at det gjøres på riktig måte. Kroppen min har virkelig hatt nytte av dette. Jeg føler meg sterkere og bedre trent enn noen gang. Man mister alltid litt fart med alderen, men jeg jobber knallhardt med programmet til Cornelis slik at jeg holder kroppen gående noen år til.

Det som har passet meg perfekt er den nye fitness coachen vi har her på laget. Han er veldig lik Cornelis i måten å trene på. Alt dette gjør at jeg ikke bare har programmene til Cornelis, men også en å trene med her på Kypros. Det som er veldig hyggelig er at han også har hjulpet Louise. Nå er ikke Louise så ivrig som meg på dette, enda. Men jeg vet hun er strålende fornøyd og gleder seg til å fortsette med hans hjelp.

I sommer skal jeg og Louise til LA og møte han. Der skal vi trene masse sammen, samtidig som vi har noen andre meget spennende planer sammen. Vi gleder oss veldig til hva som skjer der. Det blir selvsagt delt på bloggen:)

Er dere ute etter å komme i form, trene bedre, sunnere kosthold? Da anbefaler jeg dere alle til å følge Cornelis sin blogg her. Han skriver om alle mulige treninger, til alles behov. Jeg er strålende fornøyd og utrolig takknemlig for alt han har hjulpet meg med på fritiden. Så håper jeg bare at han er fornøyd med jobben jeg legger ned….

Med hans hjelp er jeg 100% sikker på at jeg spiller på et høyt nivå til jeg er over 40 år.

Ha en fin Onsdag

 

Training Uncategorized

Always Happens

5. mai 2015

How many times does it happen?  You have a chance to sleep as long as you want, but somehow you can’t? Today we have afternoon training after our day off yesterday. I always try to sleep in on these days. I am a night person and love staying up late. I did the same last night, but couldn’t sleep this morning! Woke up early to walk the dogs. Tried to go back to sleep but it was not gonna happen. As i’m home alone this week, I tried to find things to do. To be honest, I’m useless!!!!

As I don’t function without Louise, all I could think of doing was to have a workout in the Gym. I decided to have a good run on the treadmill in the basement before I took a swim and then did some core and abs workout outside. I did 15 min run on level 15, before I did 2×10 runs of 1 min and 30 sec break on level 20. I am suspended this weekend after picking up my 4th yellow card, so I have decided to push myself this week with more training than normal. I brought my computer while I went for the run, put some Tv Series on, it makes it easier and times go faster.

 

 

Today we are getting the keys to our new apartment in Oslo. Louise is in Norway and I know how excited she is. Although she is only there a few days, she has big plans of getting the apartment done in those days. I have told her we have the whole summer and can do it together, I don’t think she even listens to me regarding this:) If there is one passion Louise has and she is brilliant at, it’s decorating. And she wants it done yesterday most of the time. I can’t wait to see how it will look when it’s done, one thing I do know is that it’s gonna look beautiful.

It’s gonna be over 33 degrees today, so I’m gonna chill by the pool before training later. Tonight I will post how and why I decided to start working with the one and only Cornelis Elander, more known as » Hollywoodtreneren”.

Have a great day and speak soon

Personal

I’m Back!

3. mai 2015

Can’t believe it’s been 4 days since I last posted something on my blog. For that i do apologize. It has been a crazy and busy few days so I didn’t have time to sit down and write. But I’m back now and I will post everyday. It has been a great start and I really enjoy blogging. I gives me something else to focus on.

Had a great few days. We went to Larnaca the other day. My great friend and former roommate Steffen Iversen is here on holiday with his girlfriend and another couple. Went to Hobos Steakhouse, amazing! Food as very very good, and it was really nice to catch up with Steffen. Me and Louise went back to Nicosia way later than we expected, but it was worth it.

Friday we woke up early and took a roadtrip with the dogs. We drove to Ayia Napa. It’s only 40 min away and since neither of us have been there, we decided to drive and take lunch and just chill a few hours before heading back for training. You could tell it is a very popular place, the beach was already packed with people. Can only imagine how it is when holiday starts.

Yesterday was game day! Very important home game. Gladly for me I had great support from Louise and Steffen’s gang:) It really means a lot to me when I have Louise at the game. Gives me extra energy. The game had everything. Chances, goals, yellow and red cards, passion and most important thing: 3 points for us! We scored the winning goal in injury time, which makes it even better!  This was a big derby and it means we are 5 points ahead with 3 games remaining. We have so  much to play for. Very exciting times for everybody connected to Apoel.

With 3 points in the bag, we had a  very good reason to go out and celebrate with a nice dinner and some drinks. Had a great night with Louise and our Norwegian friends. Was in bed around 1.30am since we had a recovery session this morning. Must admit I was not ready for that! Think I had to much last night. I actually skipped Gym today. Now I do feel bad about it so I will for sure do a gym session at home later tonight. So happy I got stuff in the basement so I can work.

Louise is going to Norway again tomorrow. Since we bought the new apartment she needs to go home and sort out the paperwork and of course start moving in. She is so excited which means I don’t have to do anything! Thank you…It’s still more than 3 weeks until holiday, but she has already started packing for the summer!!!!!! Myself? I do it the night before we leave, unless she does it for me.. ( sure hope she will). Hate packing!! Plus she is the boss and decides what I should take home for the summer.

Hope you all had a great weekend. I will now be back blogging every day. Missed it and will keep on going strong. I will post some pictures from the game yesterday. It was an amazing day so I’m happy our own photographer sent me these pictures that tells you all how much it ment to us all.

You can follow me on Snapchat, Riise3.

 

Translate »