Personal

Bye Bye Norsk Tipping!

Publisert: 08. mai 2015
0

Monopolet til Norsk Tipping har vært diskutert lenge. Og jeg er så kraftig imot måten ting gjøres på nå. Det er på tide at de såkalte “ulovlige spillselskapene” blir lovlige i Norge. Jeg har nå jobbet med min fantastiske sponsor Betsson i noen år. Jeg vet hvordan de jobber og hva de ønsker å oppnå/bidra med. Vi er alle opptatt av å hjelpe slik at bredde fotballen og idrett generelt blir tatt hånd om bedre. At vi gir flere lag og samfunn muligheten til å utvikle seg på best mulig måte. Dette koster penger! Og ja, Norsk Tipping gjør en grei jobb, men når det står flere selskaper utenfor og bare venter på å bidra, da blir det for dumt at Norsk Tipping har dette monopolet. Eneste de er redde for er konkurranse, men slik er verden!

Helt nye tall viser at idretten i Norge kan tjene mye penger på å gjøre utenlandske spilleselskaper lovlige. En ny rapport fra Menon konkluderer med at samfunnet kan tjene 300 millioner i året på å bryte Norsk Tipping monopolet! Mot at de betaler skatt. Er det da virkelig noe å dislutere?  Bare så dere forstår: Dette kan tilsvare 3000 nye ballbinger! Penger som kanskje kan tilfalle breddeidrett og klubber som i dag får lite eller ingenting fra Norsk Tipping, eller til kulturformål som sliter med økonomien.

Denne nye rapporten viser også at tallene Regjeringen har brukt i den tidligere rapporten de bestilte fra Rambøll er totalt feil, og nå må de bruke de oppdaterte tallene slik at de får tatt en rett avgjørelse. Man kan ikke ta en beslutning uten å bruke korrekte tall, og tallene viser at man bør innføre en lisens NÅ.

IMG_1337

Idrettsforbundet gikk rett i skyttergraven etter Menonrapporten kom og ville “forholde seg til Rambøll og Lotteritilsynets tall”, selv om disse beviselig er feil. De er bare ute etter å forsvare sin egen maktposisjon, da en lisens vil bety at fordelingen av penger må forandres, og de mister da mye av makta de har…

Det viktigste med dette er at Regjeringen nå har fått oppdaterte tall som viser at en lisens lønner seg, og at de bør sette i gang en prosess mot dette nå!

Monopolet er nå ferdig, og internett er kommet for å bli, også i Norge :)

Del
Del på Facebook
Blogglistenhits