Browsing Category

Training

Training

Dagens morgenøkt

23. juni 2015

10 min oppvarming på mølla, level 10.
4×4 min løping med 2 min pause på level 16.5
Stabilitet. Dette dreier seg om å styrke ulike deler av kroppen. Egentlig litt kjedelig å gjøre. Man vil jo helst løfte vekter og føle man pusher kroppen. Jeg har sjeldent fokusert på denne type trening. Det er bare siste 5-6 månedene at jeg har sett verdien av å gjøre det. Jeg blir sterkere, smidigere og ikke minst mykere, noe som trengs for min kropp!

Siden jeg startet med treningen i går var kroppen ganske stiv i dag. Lårene var verst. Jeg lærer jo aldri, det samme skjer hvert år! Jeg blir stiv i alle musklene som jeg bruker etter en såpass lang pause. Heldigvis varer det bare noen dager. Deilig å være i gang og kjenne smerten, da vet man at kroppen får kjørt seg. Dette skal bli bra!

Jeg skal innrømme at jeg er sykt dårlig på å ta med kamera eller ta bilder av meg selv under trening. Føler meg bare så jævla dum der jeg skal posere i speilet eller foran kamera. Men igjen, det jo gøy å lese blogger som har masse bilder. I morgen skal jeg gjøre det! For bloggen og lesernes skyld. Jeg har valgt dette selv, dele mitt liv med dere, så da er det bare å hoppe i det. Glad jeg trener 06.30, da er det nesten ingen der.

Treningen er i gang uten problemer, nå er det kostholdet som må skjerpes. Butikken neste, skal hamstre kylling, kjøtt, fisk og grønnsaker. Jeg kan legge ut lunsj og middag seinere.

Ha en fin dag

John Arne

Training

Let’s do this!!

22. juni 2015

God Mandag

Mandag og en ny uke er den perfekte måten å starte på noe nytt i hverdagen. Jeg har nå hatt nesten 4 uker uten strukturert trening. Det følte jeg at jeg trengte. I dag tidlig klokken 06.30 startet jeg min egen lille oppkjøring. Selv om jeg fremdeles har ferie så har jeg nå begynt oppkjøringen til en ny sesong. Jeg har gjennom Nikola( fitness coachen jeg har fortalt om tidligere) og Cornelis Elander ( Hollywood treneren) et opplegg som skal gjøre meg 100% klar til ny sesong.

Jeg har tenkt å legge ut all trening jeg gjør her på bloggen. Vil gjerne dele med dere hva som funker for meg når jeg trener meg opp på egenhånd. Alle er forskjellige, men dette funker for meg. Det er klart ting blir annerledes når jeg er i oppkjøring med laget enn når jeg er alene. Grunnlaget for en god sesong legges nå. Jeg har selv satt meg noen mål om hvor mye jeg skal trene, hva jeg ønsker å oppnå og hvor fit jeg skal bli. Dette med tanke på hvor mye jeg skal gå ned i Kg, fett% og ikke minst pulsen på ulike løpe økter.

Flere har fått med seg at jeg skal spille i India. Da er det selvsagt noen som mener at jeg bare skal leve livet, ikke trene så hardt og at jeg trapper ned. Vel, jeg tenker da som jeg har gjort mange ganger før i lignende situasjoner, det stikk motsatte. Dette er en unik mulighet for meg til å vise at alder og liga ikke trenger bety noe som helst når det kommer til motivasjon, viljen til å bli best, trene hardt og holdet nivået. Jeg elsker jobben min, elsker å pushe meg selv og ikke minst så elsker jeg å klare målene mine.

I mitt hodet har jeg alltid langsiktige og kortsiktige mål. Det har jeg hatt hele livet. Det har jeg også nå. Jeg vet eksakt hvor mange Kg jeg skal ned, mange % fett etc. Jeg skal bli så fit som jeg kan. Jeg skal ta kroppen min til en annet nivå enn jeg har vært tidligere, og det er fullt mulig med hjelpen fra Nikola og Cornelis. Skal man klare dette så må motivasjonen og den mentale styrken være på plass, det er den hos meg! Selv om Niko og Cornelis ikke kjenner hverandre, så mixer jeg deres program. De er begge rå på akkurat dette, så jeg er i gode hender. Nå er det bare opp til meg selv.

trening1

 

Selv om jeg skal trene bra så er kostholdet meget viktig. Der har jeg mye å lære. All treningen blir ikke noe problem, men det jeg skal jobbe mest med er maten jeg putter i meg. Ja, jeg skal kose meg siden det er sommer og ferie, men ikke for ofte. Utfordringen ligger der. Jeg er altfor glad i godteri og sjokolade! Louise sier utfordringen min ligger der. Hun har så rett!

Det er fantastisk å ha Elixia rett bak leiligheten. 50 meter å gå klager jeg ikke over. Det er et fantastisk senter hvor jeg kommer til å tilbringe mye tid de neste ukene. Har ikke trent så mye på norske senter, men det jeg så i dag var at det er utrolig mange muligheter!! Jeg gleder meg allerede! Regner med jeg stiller opp på noen felles timer også etterhvert.

trening2

Jeg er opptatt av å ikke starte for hardt etter nesten 4 uker fri, så i dag var det 1 time på mølla som gjaldt. Få kroppen i gang. Jeg løp 10 min på level 10, 20 min på level 13. Dette gjorde jeg 2 ganger. Deilig å komme i gang. Deretter hadde jeg 20 min med Core før jeg avsluttet med litt tøying. Ikke noe heavy stuff, men greit å starte rolig. I kveld skal jeg ha med Louise også. Da er det litt løping på begge før styrke på overkroppen. Regner med dere som følger Louise sin blogg vil få oppdateringer fremover hvordan treningen går.

Gleder meg til å legge ut mer fremover om trening. Følg meg gjerne og kom med ideer eller spørsmål.

Ha en strålende start på uken så snakkes vi i kveld. Tusenfryd neste!!

Riise

Training

Hollywood neste?

6. mai 2015

For en herlig dag. Trening startet 0900 i dag. Varmen er virkelig kommet til Kypros så vi trener enten veldig tidlig eller sent på ettermiddagen. I dag gikk gradestokken opp mot 35 grader. Bassenget ble godt brukt i løpet av dagen. Hver dag går jeg noen lange turer med hundene, i dag måtte jeg ta med meg par flasker med kaldt vann slik at jeg kunne gi dem drikke og kjøle dem ned underveis. De peste godt underveis kan man si.

Som flere sikkert har fått med seg så startet jeg et samarbeid med Cornelis Elander, bedre kjent som “Hollywoodtreneren” for en tid tilbake. Jeg hadde hørt veldig mye positivt om han fra flere, samtidig som jeg hadde lest bloggen hans. I bloggen beskrev han veldig bra ulike måter å trener på, noe som jeg følte var veien jeg ville gå. Jeg tok kontakt med han og forklarte hva jeg var ute etter. Jeg visste selvsagt ikke om dette var interessant for han, men det var verdt et forsøk.

Når jeg passerte 30 så bestemte jeg meg for å ta en del grep for at kroppen skulle holde seg i form og skadefri. Målet mitt er å spille til jeg er over 40, så da måtte jeg ta en del grep innen trening på egenhånd. Cornelis var uten tvil den rette for meg. Vi snakket på Skype, mailer og diverse. Jeg forklarte han eksakt hva jeg ville oppnå med treningen, hvilke mål jeg hadde og hva som var viktig for meg. Han kom med sine spørsmål som var viktig for han før han satte opp treningen. Jeg vet mye selv om trening, men Cornelis er ekspert på dette, og det hjelper virkelig å ha en som han som kan lage program som passer meg og mine mål perfekt. Jeg måtte bare begynne å gjøre mye trening på egenhånd om jeg ville nå mine mål. Jeg skal innrømme at jeg var nervøs, kanskje var jeg ikke så godt trent som jeg trodde? Hva mente han om meg og mine treningsmetoder? Alt jeg ville var jo å imponere han, vise han hvor godt trent jeg var. Håper jeg lyktes med det.

Det som var viktig for meg var variasjon i treningen. At jeg ikke stagnerte. At jeg tok for meg hele kroppen i løpet av en ukes program. Dette skulle være styrke, både overkropp og bein, kondisjon og kosthold. Jeg ville ha program som gjorde meg enda sterkere i hele kroppen, men skulle ikke mye opp i vekt av det. Jeg skulle bli smidigere og mer eksplosiv når det kommer til fotball bevegelser. Det var også viktig for meg at vi byttet program ofte, så kroppen fikk kjørt seg på ulike øvelser. Jeg ville rett og slett gjøre alt i min makt for at jeg skulle holde meg sterk og skadefri. Jeg vil ikke sitte etter jeg har lagt opp og vite jeg ikke gjorde hva jeg kunne for å være best mulig forberedt. Med Cornelis så vet jeg at jeg kan ha god samvittighet den dagen jeg legger opp.

Vi har bare møttes et par ganger og kjørt noen økter sammen, men jeg trenger ikke han til å overvåke meg. Viktigste er at han er tilgjengelig på telefon når jeg trenger det, og det er han virkelig. De gangene vi har møttes har vi gått igjennom alt vi ha gjort, lagt planer for fremtiden etc. Jeg kan ikke skryte nok av Cornelis. Ikke bare ser han jævlig bra ut, han er en sinnsykt flink personlig trener. At han kaller seg “Hollywood” treneren skjønner jeg godt. Siden jeg begynte med Cornelis har jeg fått et helt annet syn på viktigheten av styrketrening, og ikke minst at det gjøres på riktig måte. Kroppen min har virkelig hatt nytte av dette. Jeg føler meg sterkere og bedre trent enn noen gang. Man mister alltid litt fart med alderen, men jeg jobber knallhardt med programmet til Cornelis slik at jeg holder kroppen gående noen år til.

Det som har passet meg perfekt er den nye fitness coachen vi har her på laget. Han er veldig lik Cornelis i måten å trene på. Alt dette gjør at jeg ikke bare har programmene til Cornelis, men også en å trene med her på Kypros. Det som er veldig hyggelig er at han også har hjulpet Louise. Nå er ikke Louise så ivrig som meg på dette, enda. Men jeg vet hun er strålende fornøyd og gleder seg til å fortsette med hans hjelp.

I sommer skal jeg og Louise til LA og møte han. Der skal vi trene masse sammen, samtidig som vi har noen andre meget spennende planer sammen. Vi gleder oss veldig til hva som skjer der. Det blir selvsagt delt på bloggen:)

Er dere ute etter å komme i form, trene bedre, sunnere kosthold? Da anbefaler jeg dere alle til å følge Cornelis sin blogg her. Han skriver om alle mulige treninger, til alles behov. Jeg er strålende fornøyd og utrolig takknemlig for alt han har hjulpet meg med på fritiden. Så håper jeg bare at han er fornøyd med jobben jeg legger ned….

Med hans hjelp er jeg 100% sikker på at jeg spiller på et høyt nivå til jeg er over 40 år.

Ha en fin Onsdag

 

Training Uncategorized

Always Happens

5. mai 2015

How many times does it happen?  You have a chance to sleep as long as you want, but somehow you can’t? Today we have afternoon training after our day off yesterday. I always try to sleep in on these days. I am a night person and love staying up late. I did the same last night, but couldn’t sleep this morning! Woke up early to walk the dogs. Tried to go back to sleep but it was not gonna happen. As i’m home alone this week, I tried to find things to do. To be honest, I’m useless!!!!

As I don’t function without Louise, all I could think of doing was to have a workout in the Gym. I decided to have a good run on the treadmill in the basement before I took a swim and then did some core and abs workout outside. I did 15 min run on level 15, before I did 2×10 runs of 1 min and 30 sec break on level 20. I am suspended this weekend after picking up my 4th yellow card, so I have decided to push myself this week with more training than normal. I brought my computer while I went for the run, put some Tv Series on, it makes it easier and times go faster.

 

 

Today we are getting the keys to our new apartment in Oslo. Louise is in Norway and I know how excited she is. Although she is only there a few days, she has big plans of getting the apartment done in those days. I have told her we have the whole summer and can do it together, I don’t think she even listens to me regarding this:) If there is one passion Louise has and she is brilliant at, it’s decorating. And she wants it done yesterday most of the time. I can’t wait to see how it will look when it’s done, one thing I do know is that it’s gonna look beautiful.

It’s gonna be over 33 degrees today, so I’m gonna chill by the pool before training later. Tonight I will post how and why I decided to start working with the one and only Cornelis Elander, more known as » Hollywoodtreneren”.

Have a great day and speak soon

Training

Early start

15. april 2015

Since the summer is getting closer and it’s warmer here in Cyprus, we are training an hour earlier than we used to. I was up at 08.30 to walk the dogs before heading to training. I’m not a big fan of breakfast, but I know I have to have something so I just took 2 bananas with me in the car.

As we have to be in 1 hour before training start it gives me plenty of time to have a gym session. I always go to the gym before, or sometimes after training. I feel bad within myself if I don’t do something extra. In my opinion we have the best fitness coach, certainly the best I have worked with, I really enjoy coming in and knowing that he will give me the best program day by day. I never leave the gym without pain somewhere.

Today was back day. I did 3 different exercises for my back. One thing I like about these gym sessions is that there are almost no break between sets and reps. Pain! Soon as I finish the gym I take a protein shake. For me that’s very important straight after, also because I need to be ready for the football session. I will start posting videos from my gym sessions so you can all follow me and how I train.

Just got greeted by 2 happy dogs and my beautiful wife. We are having a road trip to Limassol today. We love just getting in the car and drive to different places and walk around. Will have some lunch and just enjoy life. Best feeling in the world to be with people you love.

Hope you all have a great day and I will post later tonight as well.

Be kind to each other

 

Riise

 

Training Ukategorisert

Gym workout

17. mars 2015

First of all I have to say a big Thank You to all of you. I released my blog yesterday and the feedback was amazing! You are always nervous when you start doing something out of your comfort zone, but you guys really gave me a kick. All the feedback has given me a lot of confidence and energy to really keep going. I know it was only the first day and every day is different, but this was awesome! I appreciated all your comments and I try and answer all of you. I know it could be a lot of work, but reason I have this blog is to connect with you all, answering comments is a big part of that. Keep it coming.

Tuesday is normally a day where I can push myself harder then other days. When we play weekends I always spend Tuesday and Wednesday in the gym. Those days I really kill myself in the gym, while Thursday is a more relaxed day in the gym with smaller weights and quicker repetitions. Sometimes I finish the gym before our football sessions, but mostly after as I want to feel fresh during normal training. Today was no different. Since we got a new manager in Mr Fink, I have spent hours in the gym. He brought a new fitness coach that for me changed everything here in Cyprus. From day one I knew this is the guy who will make me fit as never before. We quickly hit it off and started talking about my targets. He is strong as F***, but thats what i need to push myself to another level. I am getting closer to him now when it comes to lifting. We tend to work together and it’s great to see that I am pushing him also, he always wants to stay a few steps ahead of me:) I have different programs for each day. How many sets and reps also changes from day to day. For me the most important thing is to work the whole upper body. I don’t do legs in the gym by myself as we do that together in the sessions outside. Today we had double session. Morning session outside was very hard, and I went in the gym straight after. Afternoon session was more tactical and games, before another session in the gym for me. So 4 sessions in a day, you can bet I will be on the sofa rest of the day and night. But this feeling is what I love! Coming home feeling your legs, arms, chest, abs, back, triceps, biceps,shoulders in pain. Love it! All that pain means you have worked hard and you feel good inside.

I made a short  video of todays morning gym session. I did single arm exercises today. Every exercise was 3 x 10 on each arm. No break between sets or exercises. So as soon as I finished one arm I went straight to the next. And after 3x 10 on one exercise I went to a new one. Doing this with no break at all kills you at the end. When it comes to how much on each exercise, you have to find a weight that suits you and a weight you can barely make 3 x 10. Its also important to keep your core blocked. You think you only work arm, chest and back, but if you do them correctly, your abs will also be burning.

Translate »