Training

Hollywood neste?

6. mai 2015

For en herlig dag. Trening startet 0900 i dag. Varmen er virkelig kommet til Kypros så vi trener enten veldig tidlig eller sent på ettermiddagen. I dag gikk gradestokken opp mot 35 grader. Bassenget ble godt brukt i løpet av dagen. Hver dag går jeg noen lange turer med hundene, i dag måtte jeg ta med meg par flasker med kaldt vann slik at jeg kunne gi dem drikke og kjøle dem ned underveis. De peste godt underveis kan man si.

Som flere sikkert har fått med seg så startet jeg et samarbeid med Cornelis Elander, bedre kjent som “Hollywoodtreneren” for en tid tilbake. Jeg hadde hørt veldig mye positivt om han fra flere, samtidig som jeg hadde lest bloggen hans. I bloggen beskrev han veldig bra ulike måter å trener på, noe som jeg følte var veien jeg ville gå. Jeg tok kontakt med han og forklarte hva jeg var ute etter. Jeg visste selvsagt ikke om dette var interessant for han, men det var verdt et forsøk.

Når jeg passerte 30 så bestemte jeg meg for å ta en del grep for at kroppen skulle holde seg i form og skadefri. Målet mitt er å spille til jeg er over 40, så da måtte jeg ta en del grep innen trening på egenhånd. Cornelis var uten tvil den rette for meg. Vi snakket på Skype, mailer og diverse. Jeg forklarte han eksakt hva jeg ville oppnå med treningen, hvilke mål jeg hadde og hva som var viktig for meg. Han kom med sine spørsmål som var viktig for han før han satte opp treningen. Jeg vet mye selv om trening, men Cornelis er ekspert på dette, og det hjelper virkelig å ha en som han som kan lage program som passer meg og mine mål perfekt. Jeg måtte bare begynne å gjøre mye trening på egenhånd om jeg ville nå mine mål. Jeg skal innrømme at jeg var nervøs, kanskje var jeg ikke så godt trent som jeg trodde? Hva mente han om meg og mine treningsmetoder? Alt jeg ville var jo å imponere han, vise han hvor godt trent jeg var. Håper jeg lyktes med det.

Det som var viktig for meg var variasjon i treningen. At jeg ikke stagnerte. At jeg tok for meg hele kroppen i løpet av en ukes program. Dette skulle være styrke, både overkropp og bein, kondisjon og kosthold. Jeg ville ha program som gjorde meg enda sterkere i hele kroppen, men skulle ikke mye opp i vekt av det. Jeg skulle bli smidigere og mer eksplosiv når det kommer til fotball bevegelser. Det var også viktig for meg at vi byttet program ofte, så kroppen fikk kjørt seg på ulike øvelser. Jeg ville rett og slett gjøre alt i min makt for at jeg skulle holde meg sterk og skadefri. Jeg vil ikke sitte etter jeg har lagt opp og vite jeg ikke gjorde hva jeg kunne for å være best mulig forberedt. Med Cornelis så vet jeg at jeg kan ha god samvittighet den dagen jeg legger opp.

Vi har bare møttes et par ganger og kjørt noen økter sammen, men jeg trenger ikke han til å overvåke meg. Viktigste er at han er tilgjengelig på telefon når jeg trenger det, og det er han virkelig. De gangene vi har møttes har vi gått igjennom alt vi ha gjort, lagt planer for fremtiden etc. Jeg kan ikke skryte nok av Cornelis. Ikke bare ser han jævlig bra ut, han er en sinnsykt flink personlig trener. At han kaller seg “Hollywood” treneren skjønner jeg godt. Siden jeg begynte med Cornelis har jeg fått et helt annet syn på viktigheten av styrketrening, og ikke minst at det gjøres på riktig måte. Kroppen min har virkelig hatt nytte av dette. Jeg føler meg sterkere og bedre trent enn noen gang. Man mister alltid litt fart med alderen, men jeg jobber knallhardt med programmet til Cornelis slik at jeg holder kroppen gående noen år til.

Det som har passet meg perfekt er den nye fitness coachen vi har her på laget. Han er veldig lik Cornelis i måten å trene på. Alt dette gjør at jeg ikke bare har programmene til Cornelis, men også en å trene med her på Kypros. Det som er veldig hyggelig er at han også har hjulpet Louise. Nå er ikke Louise så ivrig som meg på dette, enda. Men jeg vet hun er strålende fornøyd og gleder seg til å fortsette med hans hjelp.

I sommer skal jeg og Louise til LA og møte han. Der skal vi trene masse sammen, samtidig som vi har noen andre meget spennende planer sammen. Vi gleder oss veldig til hva som skjer der. Det blir selvsagt delt på bloggen:)

Er dere ute etter å komme i form, trene bedre, sunnere kosthold? Da anbefaler jeg dere alle til å følge Cornelis sin blogg her. Han skriver om alle mulige treninger, til alles behov. Jeg er strålende fornøyd og utrolig takknemlig for alt han har hjulpet meg med på fritiden. Så håper jeg bare at han er fornøyd med jobben jeg legger ned….

Med hans hjelp er jeg 100% sikker på at jeg spiller på et høyt nivå til jeg er over 40 år.

Ha en fin Onsdag

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Larra. 6. mai 2015 at 13:47

  I hope that you will can achieve your goal. I want to see you play for many more years. Good luck. YWNA!

 • Reply Kristoffer Anónimo 6. mai 2015 at 22:29

  Stiller spørsmålstegn ved å inngå et samarbeid med en som uten tvil har brukt prestasjonsfremmede midler. Du har alltid vært en som har frontet sunne, og gode idealer, og har mange yngre som ser opp til deg. Hvorfor vil du bli assosiert med ham? For ikke å snakke om at du på mange måter legitimiserer bruken av slike midler, når du nå velger å inngå et slikt sammarbeid.

  Nei, John Arne, jeg sier som Onkelen til Peter Parker aka Spiderman: » with great power comes great responsibility»

 • Leave a Reply

  Translate »