Personal Ukategorisert

Samarbeidet med Betsson

18. mars 2015

For et par år siden  startet jeg et samarbeid med min personlige sponsor Betsson. Et samarbeid som skapte store overskrifter hjemme i Norge med tanke på spillmonopolet vi har og min tid som landslagspiller der Norsk Tipping var involvert. Jeg fikk kritikk fra flere hold, spesielt i Fotballforbundet og Yngve Hallen. » Et angrep på grunnfjellet i norsk idrett». » Alle de tusen banene vi har i Norge er et resultat av dugnadsarbeid fra enkeltpersoner og et resultat av en spillemodell i Norge, som har gitt overskudd til norsk fotball. Dette blir feil måte å si tusen takk på fra en som har nytt godt av dette, legger Hallén til». Jeg har hørt mye mer fra den kanten.

Jeg ble proff som 17 åring og før det hadde jeg laget meg egen bane utenfor huset hvor jeg stod i 5-6 timer hver dag alene og skjøt. Jeg løp i fjellene, på bilveien, syklet til skolen, løp til skolen, trente på grus mm . Jeg fikk med meg cirka 30 kamper på A-laget til Ålesund, det er alt jeg har spilt i Norge. Ja jeg har spilt landskamper i Norge, men er det på grunn av alt jeg har nytt godt av fra Fotballforbundet? Norsk Tipping? Eller er det fordi jeg har trent, stått på og prestert bra i utlandet? Var det med hjelp Fotballforbundet, Norsk Tipping og Yngve Hallen at jeg klarte å prestere slik som jeg gjorde? Jeg har vært i dette gamet siden jeg var 17 år, skryt og kritikk er en del av hverdagen. Jeg har lært meg av erfaring og ikke bry meg, men jeg skal innrømme at når denne presidenten begynte prate dritt, da ble jeg irritert. Ikke at det kom som et sjokk at han skulle kritisere meg, men det var ting han sa som ikke stemte i det hele tatt.

Når jeg startet samtalene med Betsson spilte jeg fremdelses på landslaget. Min interesse for poker hadde økt kraftig og ryktene om det gikk rundt i miljøet. Et miljø som jeg er 100% sikker på har det beste samholdet, uansett sport eller jobb. Jeg fikk en del nye venner som gjorde at Betsson tok kontakt med meg. Jeg var fra første sekund klar for dette. Jeg ble fortalt alt om at dette er ikke bra,dette kan du ikke gjøre, bla bla.. De som kjenner meg vet vel at jeg ikke er en som er redd for å si eller gjøre som jeg vil? Etter hva jeg visste så var det ingen lov mot at jeg ikke kunne bli sponset av Betsson og spille på landslaget samtidig. Jeg hadde bestemt meg for å skrive under og annonsere avtalen med dem, hva kunne skje? Skulle landslaget kaste meg ut? Jeg tenkte at det ville sikkert bli mye skriverier i media og at den godeste presidenten ville sikkert ha gitt meg et ultimatum som andre forbund har gitt Zuccarello og Larsåsen blant annet.  Var jeg villig til å risikere plassen min på landslaget for en avtale? Alle vet at å spille med flagget på brystet var en ære for meg, hver eneste kamp var en ære. Jeg sa aldri nei, uansett hvor det skulle spilles treningskamper. Jeg var bare ikke enig i hvordan monopolet var, og etter mange samtaler med Betsson og hvordan de egentlig ville hjelpe og bidra med penger til breddefotballen, bestemte jeg meg for at noen måtte ta opp fighten. Jeg har jo vært i en del kriger før, mye selvforskylt, så hvorfor ikke en til.  Norsk Tipping har gjort en strålende jobb, jeg har ikke vært en del av det utenom landslaget, men de har gjort og gjør en flott jobb. Jeg kan ikke kritisere dem for det de har gjort for Norsk fotball, men jeg vet det står flere selskaper som har lyst til å hjelpe Norsk breddefotball!!

Før avtalt signering med Betsson så hadde det skjedd en del ting som gjorde at jeg ga meg på landslaget. Ting som gjorde det umulig for meg å fortsette. Jeg går ikke inn i detaljer nå. Det kommer seinere. At timingen var rundt avtalen med Betsson er utrolig nok bare en tilfeldighet. Men selv om jeg da var ute av landslaget fulgte det dritt. Noen mente tydeligvis at fordi jeg hadde spilt på landslaget så måtte jeg gå hele livet og være lojal mot dem. Kunne ikke gå mine egne veier. Kunne ikke gjøre noe som var i strid med forbundet og dems sponsorer etc. Dette gjorde selvsagt at jeg ble enda mer keen på det! Skal man ikke kunne leve sitt eget liv? Idiotisk!

Nå er det gått 2 år og jeg må innrømme at det har vært 2 fantastiske år med Betsson. De er et unikt selskap som tar vare på sine ambassadører og kunder på en utrolig måte. De setter pris på den jobben jeg har gjort og de vet jeg vil gjøre for dem i fremtiden. De vet hvilken krig jeg gikk i når jeg signerte den avtalen og de viser meg 24/7 hvor mye de setter pris på det. Jeg og Louise er evig takknemlig for alt vi har opplevd sammen og vil oppleve i fremtiden. I disse 2 årene er Betsson virkelig kommet inn i markedet i Norge. De fleste kjenner sikkert igjen de oransje fargene, alle eventene de lager til og ikke minst turene  til Vegas. Jeg har ikke angret et sekund på dette samarbeidet. Jeg er ganske sikker på at vi blir bare enda mer synlige de neste årene.

Ha en fin onsdagskveld:)

Oransje Riise

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ida 3. februar 2016 at 16:34

    Hei! Har et brev jeg gjerne vil sende deg. Har du en mail hvor man kan sende slikt? ?

  • Leave a Reply

    Translate »